Blog

KOCAELİ VİDANJÖR - KANAL GÖRÜNTÜLEME ROBOTU

Kanal Görüntüleme robotlarımızla arıza durum tespiti kırık ve çatlakları tespit ederek en iyi çözümü sunuyoruz. Kanal Görüntüleme konusunda kurumlara özel çözümler sunuyoruz. Kanal Görüntüleme kanallarda ve borulardaki sorunların tespiti için teknolojinin bize sunduğu en önemli imkanlardan biridir.

Çeşitli atıklar, zaman içinde borularda erimeye ve kütlesel birikintilerin oluşmasına neden oluyor. Ayrıca kırıklar, çatlaklar, çökmeler, kaymalar, ek noktalarında ayrılmalar ve bunlardan kaynaklanan tıkanıklıklar da meydana geliyor. Kanal Temizlik sonrasında görüntüleme yapılarak alt yapıların mevcut durumunun kayıt altına alınması ve arızaların tespit edilmesi gerekiyor.

Altyapı Görüntüleme için özel kameralar kullanıyoruz. Sistemde boru içerisinde ilerleyebilen ve özel başlıkları sayesinde 360 derece hareket edebilen yüksek çözünürlüklü kameralar, aynı zamanda kontrol edilmesini sağlayan bir ünite aracılığıyla rahatlıkla yönlendirilebiliyor.

Operatör aracılığıyla yönlendirilmesini sağlayan kontrol ünitesi, kullanılan özel programlar sayesinde boru içerisindeki deformasyonları kayıt altına alarak raporluyor. Görüntüleme sisteminde bulunan yüksek teknolojiye sahip bu ekipmanlar alt yapılarda oluşmuş veya oluşabilecek sorunları kısa sürede tespit edebiliyoruz.

Kanal Görüntüleme ile Deformasyonlar çok kısa sürelerde kolayca tespit edilebiliyor….


Resim 1

Sağlıklı görüntüleme yapılması için görüntülemesi yapılacak alt yapı hatlarının kanal temizlikleri yapılmış veya görüntüleme esnasında yapılıyor olması gerekmektedir.

Resim 2

Özel kameraları bir müdahale noktasından (menhole) diğer müdahale noktasına kadar kablo yardımı ile ilerleyerek kanalın görüntüsünü kayıt altına almaktadır. Kameralar kanal içerisinde 360 derece dönebilen başlıkları sayesinde tüm detayları kayıt edebilme özelliğine sahiptir.

Resim 3

Kameraların bağlı olduğu ve araç içerisinde bulunan sistem üzerinde kayıt altına alınan video görüntüleri alt yapıların mevcut ve işletilebilir durumu için net ve kesin bilgiler sunmaktadır.

Kanal Görüntüleme Ekipmanları


Resim 1

Resim 2

Resim 3

Her boru çapına uygun özel kameralar mevcut; Küçük çaplar için ( Ø70mm / Ø200 mm) kullanılan kameralar


Resim 1

Resim 2

Resim 3

Ø150mm & Ø800 mm boru çaplarında kullanılan kameralar


Resim 1

Resim 2

Resim 3

Altyapı Görüntülemede yeni üstün teknoloji: Panoramik Kameralar.


Kanaların görüntülemede kullandığımız yeni panoramik kameralarımız ile boru denetimlerini konvansiyonel sistemlere kıyasla oldukça yüksek bir hızda yapıyoruz. Öte yandan, müşterilerimize tüm boru denetiminin dikişsiz bir kaydını içeren 3D filmin yanı sıra işlenmiş bir illüstrasyon da veriyoruz.

Panoramik kameranın paha biçilemez avantajı:


Panoramik kameramız sayesinde gerçek kanalizasyon muayenesinden bağımsız olarak, herhangi bir zamanda ofiste durumu değerlendirmek mümkündür. Sanki işlemi kontrol yerinde yaşıyormuş gibi! İzleyici herhangi bir görüntüleme kısıtlaması olmaksızın kanalizasyon borusunda serbestçe hareket edebilir, herhangi bir konumda durabilir, 360 ° döndürülebilir, zum yapabilir, girişlere ve geriye doğru bakabilir. Tüm bunlar kaydedilen görüntüleme malzemesini hiçbir şekilde etkilemeden geçirebilir. Yerinden oyulmuş bağlantılar, çıkıntılı boru bağlantıları vb. gibi nesneler her yönden ayrıntılı olarak izlenebilir. Kanalizasyon borularını tarayıcı teknolojisini kullanarak inceleme imkânının yanı sıra, PANORAMA dijital kameralar operatöre önemli bölümler geçerken muayene çalışması sırasında görüntü ekranı için video modunu ayarlamasına izin verir. Böylece geleneksel kanal görüntüleme kameralarında olduğu gibi akan su gibi hareketli elemanlar gösterilebilir.

Image placeholder

Admin

Kocaelividanjor.net için faydalı bilgiler, yazıları sizlerin önünüze aktarıyoruz. Kafanızı kurcalayan bir şey kalmasın. Her zaman sizlere yardım ve destek sunmaya devam edeceğiz.

5 Yorum

  • Image placeholder

    Menekşe

    Şubat 10, 2020 Saat 14.21

    Harika bir hizmet ve harika faydalı bilgiler, Vidanjör hizmetiniz çok başarılı.

    Cevapla

  • Image placeholder

    Yiğithan

    Şubat 10, 2020 Saat 14.21

    Kanal görüntüleme robotu hizmetiniz çok başarılı gerçekten.

    Cevapla

    • Image placeholder

      Orduhan

      Şubat 10, 2020 Saat 14.21

      İnanılmaz bir şey bu kanal görüntüleme robotu, sizinde böyle faydalı bilgiler vermeniz çok iyi. Teşekkürler Kocaeli Vidanjör.

      Cevapla

      • Image placeholder

        Hasan

        Şubat 10, 2020 Saat 14.21

        Gerçekten çok iyi bir şey bu robot ve sizinde bu hizmeti vermeniz çok iyi.

        Cevapla

        • Image placeholder

          Ahmet

          Şubat 10, 2020 Saat 14.21

          Aynen gerçekten çok hoşuma gitti, teknoloji ilerleme devam ediyor :)

          Cevapla